“Oikeasti olen vahvempi kuin mitä olen.”

“Oikeasti olen vahvempi kuin mitä olen.”

Koulupoikana 1980-luvulla minä ja kaverini saimme ensikosketuksen mittaamisen maailmaan. Koulussa saatujen arvosanojen lisäksi myös kuntosalilla pojat pantiin paremmuusjärjestykseen.

Minä en painojen kanssa pärjännyt, kuten eivät useimmat muutkaan, kun vertailukohtana oli Björkstam. Hän oli meitä vähän vanhempi mutta kuulemma jo 12-vuotiaana nostanut penkistä sata kiloa. Hänen kanssaan kannatti olla hyvissä väleissä.

Kuten urheilussa yleisesti, paras peli käytiin aina jälkikäteen. Kuntosalin saunan lauteilla jokainen keksi mitä mielikuvituksellisempia tapoja nähdä oma suorituksensa positiivisessa valossa. Ikuisesti muistiin jäi ruipelon ystäväni selitys surkealle suoritukselleen: ”Oikeasti olen vahvempi kuin mitä olen.” Niinpä.

Nämä elämää suuremmat sanat palautuivat mieleeni, kun tutkailin Kiinteistömedian päättyneen tilivuoden 2022 lukuja. Medialiiketoimintamme kasvoi ihan mukavasti, ja kolmen vuoden tauon jälkeen pääsimme järjestämään alan ammattilaistapahtumia. Digitaalisten tietopalvelujemme myynti paikkasi kohtuullisesti painettuja tietokirjoja, joiden menekki on jatkanut supistumistaan koko markkinassa.

Käytimme rahaa fiksusti, ja pystyimme jopa lisäämään henkilöstöä. Ylipäänsä yhtiössä oli jatkuva yhdessä tekemisen meininki. Se näkyi myös henkilöstötutkimuksen entistäkin paremmissa tuloksissa, vastuullisen liiketoiminnan mittareita nekin.

Kaikesta huolimatta yhtiön liikevaihto kasvoi silti vain +1 % ja oli vajaat 2,6 milj. euroa. Lisäksi liikevoittomme supistui rajusti ja oli mitättömät 19 tuhatta euroa. Vuotta aiemmin viivan alle jäi yli 7 kertaa enemmän.

Mutta tälle kaikelle on hyvä selitys. Vuoden 2022 alusta muutimme digitaalisten tietopalvelujemme kirjauskäytäntöä. Aiemmin kun asiakas osti meiltä käyttöoikeuden vaikkapa vastuunjako.fi-palveluun, olimme kirjanneet kerralla koko veloituksen myyntiajankohtaan. Nyt veloitus jaksotettiin eteenpäin tasan koko käyttöoikeusjakson pituudelle.

Myymme pääsääntöisesti 12 kuukauden käyttöoikeuksia. Em. seurauksena merkittävä osa vuoden 2022 liikevaihdosta on siirtynyt kuluvan vuoden puolelle. Samoin liikevoitostamme valtaosa siirtyi tämän tilivuoden puolelle.

Olenkin henkilöstömme kanssa käsitellyt virallisten lukujemme lisäksi vertailukelpoisia lukujamme: miltä tuloksemme olisi näyttänyt ilman em. kirjanpidollista muutosta? Varsin hyvältä itse asiassa. Vertailukelpoisesti liikevaihtomme kasvoi inflaatiota nopeammin ja liikevoittomme oli viime vuoden tasolla. Ei lainkaan huonosti siis. Ehkä ruipelo ystävänikin nosti penkistä sata kiloa sitten seuraavana vuonna. 😀

Terveisin, / Mvh, / Regards,

– OM

Kirjoittaja on Kiinteistömedia Oy:n toimitusjohtaja.

Samankaltaisia uutisia

Rakentavaa sanottavaa.

Scroll to Top