Kiinteistölehden levikki kasvaa

Suomen Kiinteistölehden levikki

Suomen Kiinteistölehden numerokohtainen levikki oli tuoreen levikintarkastuksen mukaan viime vuonna oli 32 304 kappaletta. Kasvua edelliseen vuoteen oli 2,3 %, mikä kappalemääräisesti tarkoittaa 714 tilauksen lisäystä. Levikintarkastuksen (23/2021) teki Media Audit Finland Oy.

Lehdistön valtavirrasta poiketen painetun Kiinteistölehden levikki on ollut tasaisessa kasvussa. Suomen Kiinteistölehti on Kiinteistöliiton jäsenetulehti, joten kasvu kytkeytyykin pitkälti Kiinteistöliiton ja sen alueellisten yhdistysten jäsenmäärän kasvuun.
– Kehitystä tukee myös se, että ihmiset ovat yhä valveutuneempia ja kiinnostuneempia asuntovarallisuutensa arvosta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Niinpä myös jäsenyyteen kuuluva, perinteinen painettu lehti koetaan läheiseksi ja tärkeäksi, päätoimittaja Asko Sirkiä katsoo.

Asunto-osakeyhtiömaailma on sen ykkösjulkaisuna pitkän tien kulkeneen Kiinteistölehden lisäksi alkanut kiinnostaa myös muita. Alalle on tullut ja sieltä on poistunut lehtiä, joista osa on ollut selvästi asiakaslehtityyppisiä, mainos- ja mediatoimistoissa tehtyjä kevytjulkaisuja tai sitten ilmaisjakelulehtiä.

Toki myös erilaisten sähköisten ratkaisujen merkitys on kasvanut. Esimerkiksi Kiinteistölehden verkkosivusto, kiinteistolehti.fi, teki vastikään kävijäennätyksen yli 70 000 kuukausittaisella kävijällään, ja lehden uutiskirje tavoittaa yli 20 000 tilaajaa kahdesti kuukaudessa.

Lehden sisällössä viime vuosien kestosuosikkeja ovat olleet korjausrakentamista käsittelevät jutut. Tyypillisimpiä näistä ovat artikkelit putki-, parveke-, julkisivu- ja hissiremonteista sekä muista suurista osakkaiden vastikkeisiin vaikuttavista hankkeista. Näiden aiheiden suosio selittyy sillä, että Suomessa valtava määrä asuinrakennuksia on siinä iässä, jossa tarvitaan suuria remontteja. Niinpä taloyhtiöiden vastuuhenkilöt ja osakkaat haluavat perehtyä syvemmin aihepiireihin ennen kuin tekevät suuria päätöksiä omissa taloyhtiöissään. Muita suosikkeja ovat lainsäädäntöön ja talouteen liittyvät aiheet sekä artikkelit, jotka seuraavat taloyhtiön vuosikelloa.

Kiinteistömedia Oy on Suomen Kiinteistölehden kustantaja.

Suomen Kiinteistölehden verkkosivut >>

Samankaltaisia uutisia

Rakentavaa sanottavaa.

Ostoskori
Scroll to Top