Ei huono vuosi ollenkaan

Kiinteistömedia on pienehkö erikoismediapumppu eikä mikään pörssiyhtiö. Mutta jonkinlainen vuosikatsaus 2021 lienee nyt tilinpäätöksen valmistuttua paikallaan:

  • Liikevaihto kasvoi 5 % ja nousi vajaaseen 2,7 milj. euroon. (Luku sisältää vähän koronatukia mutta niin sisältää vertailukausikin.)
  • Nopeinta kasvu oli digitaalisissa tietopalveluissamme (mm. vastuunjako.fi), joiden myynti nousi yli 25 %. Se paikkasi hyvin painettujen kirjojen myynnin laskua.
  • Lehtiliiketoiminnassa saimme nauttia alalla harvinaisesta herkusta: levikki ja mediamyynti (digi+printti) kasvoivat, kävijämäärä saavutti keväällä ennätyksen ja lukijatyytyväisyys pysyi korkealla tasollaan. Yhteistyömme Mikan ja Juuson väen kanssa rullasi hienosti. Samalla saimme toteutettua isoja säästöjä tuotantoprosessissa.
  • Tapahtuma- ja verkostoliiketoimintamme kärsi koronasta: Taloyhtiö2021 oli pakko perua, mutta REM-verkostossa nähtiin ja tehtiin paljon uutta. (Yhteistyö viranomaisten kanssa oli ns. vaihtelevaa, mutta henk koht veronmaksuhalukkuutta lisäsi Valtiokonttori, jonka toimintaa ei voi kyllin kehua 🙂
  • Liikevoitto (142 ke) parani yli 50% ja oman pääoman tuotto-% yli kaksinkertaistui. Jälkimmäiseen vaikutti osin sekin, että optimoimme taserakennettamme divestoimalla sisäiseen HoReCa-toimintaamme liittyvät pitkäkestoiset ei-aineettomat assettimme. (Lue: lomahuoneisto vaihtoi omistajaa.)
  • Ja kaiken tämän kuluessa kova ytimemme eli henkilöstömme uusiutui ja organisaatiorakenne meni uusiksi. Oli kunnia saatella saman vuoden aikana rautaisia ammattilaisia eläkkeelle — ja uudet kollegat Mirva, Tiina, Minna, Jani ja Tommi uutuuttaan hohtaville ergonomisille etätyöpisteilleen 😉 Henkilöstötutkimuksen mukaan lähes kaikki mittarimme menivät 2021 aikana selvästi parempaan suuntaan.

Ei huono vuosi ollenkaan, siis 🙂 vaikka alkusyksystä välillä muulta tuntuikin. Suuri kiitos kaikille, jotka olivat mukana tohinassa.

Näkymät vuodelle 2022 ovat positiiviset: töitä riittää, ja paljon uusia ja hienoa juttuja on tulossa. Viime vuoden jäljiltä yhtiön compliance-, riskienhallinta- ja vainoharhayksikkö (eli allekirjoittanut) ei tosin olisi üllättünüt, vaikka seuraavaksi iskisi pernarutto ja keuhkokato, tarvittaessa yhtaikaisesti.

Terveisin, / Mvh, / Regards,

– OM

Kirjoittaja on Kiinteistömedia Oy:n toimitusjohtaja.

 

Samankaltaisia uutisia

Rakentavaa sanottavaa.

Ostoskori
Scroll to Top